45-тото издание на Прайда в Берлин започна днес с гръм

...
 
45-тото издание на Прайда в Берлин започна днес с гръм
Коментари Харесай

Стотици хиляди танцуваха по улиците по време на Прайда в Берлин

 

45-тото издание на Прайда в Берлин стартира през днешния ден с гръм и тропот, а стотици хиляди, подкрепящи идеята на ЛГБТК общността, излязоха по улиците на немската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Парадът, в който дефилираха 75 платформи, мина през центъра на града по 7,4-километров маршрут, а участниците бяха облечени с пъстроцветни неонови костюми.

Проявата беше под мотото „ Бъдете техния глас –и нашия! За повече съпричастност и взаимност! “

Консервативният кмет на Берлин Кай Вегнер и Барбел Бас – председателката на немския парламент, откриха парада дружно и приканиха хората да се борят против дискриминирането на гей общността.

„ Трябва да изпратим явен сигнал за свободно, многообразно, многостранно общество. Постигнахме доста, само че има още доста да се направи “,  сподели Бас.

„ Моят ангажимент към Сената на Берлин е: желаеме да променим член 3 от главния закон. Сексуалната еднаквост би трябвало да бъде включена в него. Това е моето заричане “, сподели през днешния ден Вегнер.

По настоящия закон хората не могат да бъдат дискриминирани или да получават облаги поради пола, етническата си принадлежност, расата, езика, страната, в която са родени, вярата, религиозните или политическите си възгледи.

Предложението на Вегнер е към този лист да бъде прибавена и половата ориентировка. Той е първият кмет на столицата, който взе участие в проявата на ЛГБТК общността.

Организаторите чакаха в събитието да се включат до 500 000 души и то да се трансформира в едно от най-мащабните в Европа.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР